Dagopvang Keet in de Kerk in Roermond

Peuteropvang en VVE

Kinderen van 2 en 3 jaar kunnen bij onze peuteropvang tijdens de 40 schoolweken onder deskundige begeleiding spelen met hun leeftijdsgenootjes. Op de peuteropvang leren zij een aantal belangrijke vaardigheden zoals samen spelen, speelgoed delen en rekening houden met anderen. Vaardigheden die de overgang naar de basisschool straks soepeler laat verlopen.

Binnen de peuteropvang bieden wij ook voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan. VVE is een verzamelnaam voor landelijk vastgestelde methodes die jonge kinderen spelenderwijs stimuleren in hun ontwikkeling. Al onze pedagogische medewerksters zijn in het bezit van een VVE-Certificaat en onze locatie is ook een VVE geregistreerde locatie.

Praktische informatie over de peuteropvang bij Keet in de Kerk

Onze Peuteropvang:

Peutergroep de Tovertuin is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Deze groep is vooral bedoeld voor kinderen met een VVE indicatie of kinderen waarvan (een van ) de ouders niet werken of studeren. In deze groep worden maximaal 16 kinderen opvangen. De openingstijden van deze groep zijn dagelijks (ma-vr) van 08:45 uur tot 11:45 uur.

Binnen de Peuteropvang nemen alle kinderen deel aan het educatieve aanbod waarbij het leren van de Nederlandse taal centraal staat. De activiteiten sluiten aan bij wat de kinderen leuk vinden en bij wat zij dagelijks meemaken. Net als bij de dagopvang gaan de pedagogisch medewerkster met de kinderen op zoek naar nieuwe woorden, spelletjes en voorleesboeken die bij het thema horen. De VVE kinderen worden ieder dagdeel op meerdere momenten extra begeleid in een klein groepje of individueel. Periodiek wordt een werkplan/handelingsplan voor een individueel VVE kind opgesteld en met de ouders een evaluatiemoment afgesproken.

Bij peuteropvang neemt u altijd minimaal 2 dagdelen per week af.  Bij VVE worden minimaal 4 dagdelen afgenomen.

Voor kinderen met een Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) draagt de gemeente grotendeels bij in de kosten. Aan de ouders wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Nieuw bij Keet in de Kerk? Eerst even kennismaken

Omdat wennen belangrijk is voor kinderen, zal uw kind voor dat de opvang start een ochtend komen oefenen. Uw kind zal tijdens ochtend kennis maken met de leidsters en de andere kinderen op de groep.

Meer over kinderopvangtoeslag

Via de Belastingdienst kunt u een groot gedeelte van de kosten voor kinderopvang terugkrijgen. U kunt de Kinderopvangtoeslag aanvragen via www.toeslagen.nl. Wilt u een snelle berekening van de netto kosten van de opvang, klik dan hier

Ons nummer van het Landelijk Register Kinderopvang is 930428584.